• De jeugd van de kindernevendienst

  • Dominee Baan in gesprek met de kinderen

  • Vol van aandacht...

  • Interactie!

  • Gezellig aan de koffie.

  • Luisteren naar elkaar.

  • Lachen met elkaar!

  • Lichtschilderij met een positieve boodschap

Copyright 2020 -

Kerkdiensten in maart gaan niet door

De kerkenraad heeft besloten om alle kerkdiensten tot en met zondag 29 maart gaan niet door te laten gaan. Dit in verband met het dreigende besmettingsgevaar van het coronavirus. Wij volgen hierbij het advies van het RIVM en de PKN Nederland. Met deze maatregel willen wij een (kleine) bijdrage leveren in het tegengaan van de verspreiding van het virus. Eind maart zullen we bekijken of verdere maatregelen nog nodig zijn of dat we weer terug kunnen keren naar het normale kerkelijk leven. Wij houden u hiervan op de hoogte. Wij hopen dat u begrip heeft voor het nemen van deze beslissing. De TOP2000 dienst die voor 22 maart stond gepland zal op een andere datum worden gepland. Alhoewel u zondag niet ter kerke kunt gaan zijn er voldoende alternatieven om het “zondag gevoel” te krijgen (TV, radio).

Pastor Andre van Aarle uit Langeraar zou volgens het rooster voorgaan in Zoutkamp op 15 maart 2020. Hij had zijn preek al klaar, en hij heeft zijn preek online beschikbaar gemaakt via Facebook. De preek van pastor van Aarle is te bekijken via deze link: https://www.facebook.com/andrevan.aarle.3/videos/2854579441318306/

De Protestantse Kerk verzorgt in samenwerking met de EO de komende zondagen meditaties van ds. René de Reuver op televisie ter vervanging van de kerkdiensten die niet doorgaan. Deze worden uitgezonden op NPO2 om 9.20 uur. 
 22 maart - Zondag is het zondag laetare: verheug u. Het paars van de veertigdagentijd kleurt al een beetje roze rood. Alleen vanuit het licht van Pasen kunnen we de donkere tijd die wacht door. Het thema is: 'licht in de rug'. Het licht - van Pasen - hebben we in de rug, juist om in het diepste donker uit te kunnen houden. 
Op https://portal.eo.nl/samengeloven/kerkdiensten staan verschillende livestreams kerkdiensten die je kunt volgen en om 11.00 uur is de BEAM's kerkdienst live te volgen via youtube. Keus genoeg dus!
 
 Op de site van JOP staan ideeën om als kerk om te gaan met de bijzondere omstandigheden waarin we met elkaar verkeren. In de bijlage onderaan dit artikel een werkvorm om met elkaar bezig te zijn rondom Gods woord.
 
Bijlagen:
Bewaar het bestand Op de site van JOP staan ideeën om als kerk om te gaan met de bijzondere omstandIdeeën kerkzijn[ ]