• De jeugd van de kindernevendienst

  • Dominee Baan in gesprek met de kinderen

  • Vol van aandacht...

  • Interactie!

  • Gezellig aan de koffie.

  • Luisteren naar elkaar.

  • Lachen met elkaar!

  • Lichtschilderij met een positieve boodschap

Copyright 2021 -

Kerk zijn in de tweede, verlengde, lockdown

Nederland zit in de tweede, verlengde, lockdown. Dit betekent dat niet essentiële winkels, theaters, zwembaden etc. nog steeds gesloten zijn, het onderwijs alleen digitaal te volgen is, het aantal bezoekers wat je thuis mag ontvangen nog steeds twee is, en dat een ieder dringen verzocht is om zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor het bezoeken van de eredienst in een kerk is er niets veranderd. Het aantal personen wat de eredienst mag bezoeken blijft op 30 staan. Dit zou betekenen dat we de komende weken op dezelfde voet door mogen en kunnen gaan zoals we de afgelopen maanden hebben gedaan.

De kerkenraad heeft echter besloten dat met ingang van zondag 20 december 2020 de eredienst niet meer mag worden bezocht. Dit om de volgende redenen. Als je ziet dat veel mensen om je heen zo drastisch worden beperkt door de maatregelen, is het dan met droge ogen uit te leggen dat je op zondag met dertig mensen bij elkaar komt? Of moet je een teken van solidariteit afgeven naar diezelfde mensen? Natuurlijk het kerkgaan is een recht en de genomen maatregelen geeft de uitzondering om de eredienstfysiek te bezoeken. Maar wil je een uitzondering zijn in deze bijzondere en zware tijd en koste wat kost je rechten claimen? Kerk zijn is omzien naar elkaar. Dat kan soms betekenen dat je iemand iets moet afnemen, omdat het gegeven de omstandigheden het beste is. Elkaar ook beschermen.

De beslissing om de erediensten niet meer fysiek bij te wonen is geen gemakkelijke keuze geweest. Daar is de kerkenraad zich terdege van bewust. Maar gezien de bijzondere tijd en omstandigheden waarin we nu leven heeft de kerkenraad het advies van Koepel van Kerken overgenomen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Sinds zondag 20 december zijn we we derhalve overgegaan tot de digitale viering van de erediensten. De diensten zijn live te volgen via Facebook (beeld en geluid) en via kerkomroep.nl (alleen geluid). De diensten zijn later hier ook terug te bekijken en te luisteren. Er zullen een beperkt aantal personen aanwezig zijn tijdens de dienst. Hierbij moet je o.a. denken aan de dominee, de ouderling van dienst, de koster en natuurlijk degenen die de dienst live streamen.

Oud papier lopen

Door de lockdown is in december geen oud papier opgehaald. De eerst keer dat dit gebeurt is vrijdag 29 januari 2021 (onder voorbehoud). Vanwege het verwachte dubbele aanbod is het verzoek om het papier goed te bundelen of in grotere dozen te doen.

Kindernevendienst

Zoals eerder aangekondigd hopen we na de verlengde lockdown weer kindernevendienst te kunnen organiseren op de eerste zondagen van de maand, o.b.v. opgave (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).