Copyright 2019 -

Werkgroep Eredienst Werkgroep Eredienst

De werkgroep eredienst houdt zich bezig met alle onderdelen van het gemeente-zijn die met de (bijzondere) erediensten te maken hebben. Vanuit deze commissie worden alle zaken rondom de eredienst gecoördineerd.

Bloemschikking bevestiging A. Baan

 
Uitleg van het liturgisch bloemstuk bij de bevestiging van ds. Ariaan Baan, 23 maart 2014
 
Vandaag is het feest in de kerk. We zien dit aan de kleur rood van het kanselkleed. De kleur rood staat voor vieringen waarbij de Heilige Geest een rol speelt, dus ook vanmiddag bij de bevestiging van onze nieuwe predikant Ariaan Baan.
In het bloemstuk zie je de grote bloemen met hun vurige tongen
die omhoog wijzen en de drie-eenheid symboliseren.
De witte bloemen verbeelden eenvoud, kalmte, waarheid en vroomheid. Kenmerken die we als christenen proberen uit te dragen.
De kleur groen verwijst naar hoop voor de toekomst , met name de hedera, die Gods eeuwige trouw aan ons toont. De groene bladeren van de vingerplant symboliseren de handen van God die ook onze nieuwe predikant zullen dragen.
Het visnet geeft het netwerk van relaties weer, met allerlei mensen uit ons dorp en onze omgeving. Door hen iets te laten zien van Gods liefde, ontstaat er een mogelijkheid om hen te 'vangen' voor het Evangelie. Voor 'vissers van mensen' geldt geen vangstbeperking.
Vandaag pakt ds. Baan, samen met ons als gemeente de roeispanen op om de goede koers te varen in windstille en zonnige dagen, maar ook bij donkere dagen en tegenwind, met de bijbel als kompas.
We wensen hem en zijn gezin een goede vaart en Gods zegen.